رنگ اکریلیک؛ نقاشی اکریلیک چه مزایا و معایبی دارد؟!
رنگ اکریلیک از رنگ های نسبتاً جدید موجود در بازار است که به دلیل مزایای زیادی که نسبت به سایر رنگ های سنتی موجود در بازار دارد، به سرعت طرفداران زیادی پیدا کرده و جای خود رو در بازار پیدا کرده است. رنگ های سنتی و قدیمی مثل پلاستیک و رنگ روغن ساختمانی، هر کدوم با وجود مزایایی که دارند، معایب زیادی هم دارند که باعث شده مشتریان به سمت رنگ های جدید و کم عیب تری مثل اکریلیک رو بیارند. در این مطلب میخواهیم در مورد رنگ اکریلیک با شما صحبت کنیم. ابتدا در مورد ویژگی ها و برتری هایی که رنگ اکریلیک نسبت به رنگ روغن و پلاستیک داره صحبت کرده و سپس کاربرد و انواع رنگ های اکریلیک و مزایا و معایب رنگ اکریلیک رو بررسی میکنیم و در نهایت نکاتی در مورد خرید و شرایط نگهداری رنگ اکریلیک بهتون میگیم. امیدواریم براتون مفید باشه.
رنگ اکریلیک چیست و چرا این همه طرفدار داره؟!
رنگ اکریلیک یک رنگ پایه آب است که دارای تکنولوژی تولید جدید و نوین می باشد. یکی از دلایل محبوب بودن نقاشی اکریلیک همینه که این رنگ پایه آب هست! حالا شاید بپرسین که رنگ پایه آب یعنی چی؟! بصورت خلاصه یعنی این رنگ با آب رقیق میشه مثل رنگ پلاستیک! در واقع حلال رنگ اکریلیک آب هست. اما خب این چه مزیتی داره که باعث محبوبیت این رنگ شده؟! الان میگم بهتون: رنگ های پایه آب از نظر زیست محیطی بسیار با محیط سازگارند! آسیبی به محیط زیست نمیزنن و خطری هم برای انسان ندارند و موقع اجرا بی بو هستند. در صورتیکه، رنگ های پایه حلال مثل رنگ روغن، موقع اجرا دارای بوی بسیار بدی هستند که از نظر سلامتی برای ما مناسب نبوده و آسیب زا هستند.
همون طوری که گفتیم رنگ اکریلیک مثل رنگ پلاستیک، پایه آب بوده و با آب رقیق میشه. اما این موضوع یه ایراد هم داره که باعث میشه کاربرد رنگ پلاستیک امروزه خیلی کم بشه. این ایراد چیزی نیست جز: ضد آب نبودن این رنگ ها. یعنی سطوحی که دارای رنگ پلاستیک هستند، قابل شستشو نبوده و در صورت شستشو، رنگ از روی سطح شسته و پاک میشه! اما…. رنگ های اکریلیک با وجود اینکه با آب حل میشن، بعد از خشک شدن به راحتی با آب شسته شده و حالت ضد آب به خود میگیرن! جالبه!!! البته رنگ های اکریلیک مانند رنگ های روغنی به صورت ۱۰۰ درصد قابل شستشو نیستند اما میتونیم بگیم تا حد ۹۰ درصد ضد آب و قابل شستشو هستند. در کل برای تمیز کردن دیوارهایی که با رنگ اکریلیک رنگ شده اند، دردسری ندارین به شرطی که نخواهید با شلنگ آب اون ها رو بشویید! همچنین میتونین در محیط های مرطوب هم از رنگ های اکریلیک استفاده کنید و نگرانی از بابت پاک شدن رنگ نداشته باشید.
کاربرد رنگ اکریلیک
رنگ های اکریلیک قابلیت اجرا بر روی تمامی سطوح رو دارند. فرقی نمیکنه این سطوح گچی باشن یا بتنی یا آجری! همچنین میتونین برروی سطوح داخلی و خارجی هم از رنگ های اکریلیک استفاده کنین. یعنی رنگ های اکریلیک قابلیت استفاده به عنوان نمای ساختمان رو هم دارند. رنگ های اکریلیک دارای نوع ضد زنگ هم هستند که برای سطوح فلزی استفاده میشن.
انواع پوششهای آکریلیک پایه آب ساختمانی
رنگ های اکریلیک دارای ۳ نوع هستند. ۱. نوع اول مخصوص سطوح داخلی و خارجی ساختمان هست. این رنگ ها بر اساس پرایمری که دارن میتونن کاملا خاصیت ضد آبی داشت باشن یا اینکه از پرایمر های ضعیف تر برای اون ها استفاده بشه و به صورت صددرصد ضد آب نباشن. ۲. نوع دوم رنگ های اکریلیک از نوع ضد زنگ مخصوص سطوح فلزی است. این رنگ ها هم مانند سایر رنگ های اکریلیک پایه آب بوده و برای محیط زیست ضرری ندارند. همچنین این رنگ ها ضد خوردگی بوده و مانع زنگ زدن و خورده شدن فلزاتی که به صورت مداوم در تماس مستقیم با آب هستند، می شوند.
مزایا و معایب رنگ اکریلیک
برای خرید و استفاده از هر چیزی، خوبه که مزایا و معایب اون رو به طور کامل بررسی کنیم. فرقی نداره که رنگ ساختمان باشه یا لباس یا هرچیز دیگه. در مورد نقاشی میتونیم به قیمت نقاشی ساختمان یا ویژگی های مثبت و منفیش به عنوان نکات مهم انتخب رنگ نگاه کنیم. در این صورت میتونیم با چشمانی باز انتخاب کنیم و باتوجه به کاربردی که درنظر داریم، بهترین انتخاب رو انجام بدیم. پس بریم و مزایا و معایب رنگ اکریلیک رو بررسی کنیم.
پرسنل مورد نیاز برای رنگ آمیزی اکریلیک
برای یک واحد ۱۰۰ متری که قراره کل دیوار ها رنگ اکریلیک بشه، لازمه که دو نفر نقاش به مدت حدودا بین ۳ تا ۵ روز زمان بذارن.
رنگ اکریلیک دیوار؛ چطور بفهمیم کیفیت رنگ آمیزی خوبه؟
– بعد از اینکه نقاشی با رنگ اکریلیک شما تکمیل شد، هیچ جا نباید ترک خوردگی یا بازشدگی رنگ ببینین. – از نقاش بخواهید که برای رنگ آمیزی رنگ اکریلیک از غلتک استفاده کنه و از قلم مو استفاده نکنه. استفاده از قلم مو باعث میشه رد قلم برروی دیوار بمونه. یک کار با کیفیت به هیچ عنوان نباید رد قلم رو برروی خودش نشون بده. – باید ایرادات دیوار کاملاً رفع شده باشه. موج و خرابی نباید برروی سطوح رنگ آمیزی شده دیده بشه. – باید دیوار از رنگ کاملاً اشباع شده باشه و رنگ های قدیمی یا سطوح قبلی اصلاً در زیر کار دیده نشه. – پنجره ها، کلید ها، پریز ها و کابینت ها و سایر مواردی که قرار نیس رنگ بشه یا رنگ متفاوتی دارن، باید عاری از رنگ باشه و نباید رنگ برروی اون ها پاشیده شده باشه. برای این کار میتونین روی این قسمت ها چسب یا روزنامه بزنین و یا با وسیله دیگه ای اون ها رو کاور کنین.