1-اهمیت استفاده از ترکیب رنگ ساختمانی مناسب در دکوراسیون داخلی
ترکیب رنگ ساختمانی
استفاده صحیح و به جا از رنگها علاوه بر این که محیط زندگی را زیباتر میکند، میتواند آرامش بیشتری برای ساکنان به ارمغان آورد. از این رو رنگآمیزی دیوارهای داخلی ساختمان نقش بسیار مهمی در دکوراسیون داخلی ایفا میکند. بر همین اساس ترکیب رنگ ساختمانی یکی از جنبههای حیاتی در دکوراسیون داخلی است. برای ترکیب رنگ ساختمانی ابتدا باید با رنگهای اولیه و ثانویه آشنا شویم. رنگهای اولیه، مانند قرمز، آبی و زرد بدون هیچ ترکیبی ایجاد میشوند. رنگهای ثانویه نیز از ترکیب رنگهای اولیه با یکدیگر به دست میآیند. در این فرصت، قصد داریم بیشتر با نحوه ترکیب رنگ ساختمانی و اصول آن آشنا شویم.
ترکیب رنگ ساختمانی
انواع رنگ ساختمانی
رنگهایی که برای رنگآمیزی سطوح داخلی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند به طور کلی به دو دسته آلکید و اکریلیک تقسیم میشوند.
- رنگهای آلکیدی: این نوع رنگها از رزین آلکید ساخته شدهاند. برای تولید رنگهای آلکیدی، رنگدانهها و رزین به همراه دیگر افزودنیها در حلال نفتی غوطه ور میشوند. پس از استفاده، حلال موجود در رنگ تبخیر و لایه رنگ روی دیوار باقی میماند. به طور معمول خشک شدن کامل این نوع رنگها 48 ساعت زمان میبرد. رنگهای آلکیدی در دو نوع براق و مات تولید میگردند. از آنجایی که این رنگها دارای مواد افزودنی مضر و سرطانزا هستند، در هنگام رنگآمیزی باید موارد ایمنی را رعایت کرد.
- رنگ اکریلیک: این رنگها از رزین اکریلیک تولید میشوند. برای ترکیب رنگ اکریلیک نیازی به استفاده از مواد مضر و سرطانزا نیست. فرایند خشک شدن رنگ اکریلیک سریع و بدون انتشار بو انجام میگیرد. برای ساخت رنگ اکریلیک، رزین، رنگدانهها و افزودنیها در آب حل میشوند. استفاده از این نوع رنگها به مهارت خاصی نیاز ندارد و هر فردی به راحتی میتواند از آنها استفاده کند.
ترکیب رنگ ساختمانی
ترکیب رنگ ساختمانی، فرایندی است که در آن با ادغام دو یا چند رنگ اصلی، رنگهای ثانویه یا خنثی، رنگ جدیدی حاصل میشود. این فرایند میتواند به صورت دستی یا با استفاده از دستگاه ترکیب رنگ کامپیوتری انجام شود.
- رنگهای اصلی: رنگهای مادر شامل سه رنگ قرمز، آبی و زرد هستند که نمیتوان آنها را از ترکیب سایر رنگها تولید کرد.
- رنگهای ثانویه: رنگهای ثانویه از ترکیب دو رنگ اصلی به دست میآیند.
- نارنجی (قرمز + زرد)
- سبز (آبی + زرد)
- بنفش (قرمز + آبی)
- رنگهای خنثی: در ساخت رنگهای خنثی، هیچ رنگ اصلی یا ثانویهای استفاده نشده است. مانند: سفید، سیاه و خاکستری
ترکیب رنگ ساختمانی، فرایندی است که با ادغام دو یا چند رنگ، رنگ جدیدی به دست میآید.
روشهای ترکیب رنگ ساختمانی
ترکیب رنگ ساختمانی را میتوان با استفاده از روشهای مختلفی انجام داد.
- ساخت رنگ به روش دستی یک فرآیند نسبتا ساده است که رنگساز یا نقاش با ترکیب رنگهای مختلف، تلاش میکند رنگ مورد نظر را با آزمون و خطا به دست آورد.
- استفاده از کاغذ رنگی برای ترکیب رنگ ساختمانی یکی از روش های آسان و مقرون به صرفه برای ایجاد رنگهای دلخواه است. کاغذ رنگی در طیف گستردهای از رنگها موجود است، بنابراین میتوان به راحتی رنگ مورد نظر را یافت. برای ترکیب رنگ ساختمانی با استفاده از این روش کافیست کاغذ رنگی را به قطعات کوچک برش داده و به رنگ خنثی اضافه کنیم. با به هم زدن رنگ، کاغذهای رنگی به طور کامل در محلول حل میشوند. چنانچه میخواهید رنگهای تیرهتری ایجاد کنید، میتوانید از مقدار بیشتری کاغذ رنگی استفاده نمایید. برای ایجاد رنگهای روشنتر، کافیست مقدار کاغذ رنگی را کاهش داده یا مقداری رنگ سفید به مخلوط بیفزایید.
- روش دیگر، استفاده از دستگاههای مخصوص ترکیب رنگ است. این دستگاهها با استفاده از فرمولهای خاصی، رنگهای جدید را تولید میکنند. دستگاه ترکیب رنگ کامپیوتری به طور چشمگیری فرآیند تولید و انتخاب رنگ مناسب را سهولت بخشیده است. این دستگاهها توانایی ترکیب رنگ اکریلیک و روغنی را دارند. سیستم ترکیب رنگ کامپیوتری برای هر رنگ، یک کد خاص و یکتا تخصیص میدهد و مقدار خمیر و رنگهای مورد استفاده را به طور دقیق ذخیره میکند. با استفاده از این اطلاعات، دستگاه میتواند در مراتب بعدی مقدار صحیحی از هر رنگ را ترکیب و رنگ مورد نیاز را تولید نماید. استفاده از دستگاههای ترکیب رنگ کامپیوتری، خطاهای انسانی را به حداقل میرساند.
دستگاه ترکیب رنگ کامپیوتری
نکات ترکیب رنگ
- نسبت ترکیب رنگها: نسبت ترکیب رنگها در نتیجه نهایی تاثیرگذار خواهد بود. بنابراین، باید نسبت رنگها را به دقت تنظیم کرد. برای به دست آوردن بهترین ترکیب رنگ ساختمانی، به مهارت تجربی بسیاری نیاز است.
- میزان روشنایی یا تیرگی رنگ: روشنایی یا تیرگی رنگ نیز در نتیجه نهایی تاثیرگذار است. بنابراین، باید به میزان روشنایی یا تیرگی رنگها توجه کرد. به طور کلی، برای افزایش روشنایی رنگها، میتوان با استفاده از همان فام رنگ و پیگمنت اصلی، مقداری سفید به آن افزود. به عنوان مثال، افزودن سفید به قرمز، این رنگ را روشنتر میکند و با افزودن رنگ سفید بیشتر، ممکن است به یک طیف صورتی نزدیک شویم. برای تیرهتر کردن رنگها کافیست کمی رنگ مشکی به آنها اضافه کنیم. این کار میتواند رنگ را به سمت تیرهتری سوق دهد.
- ترکیب رنگهای مکمل: رنگهای مکمل، رنگهایی هستند که در چرخه رنگ در مقابل یکدیگر قرار دارند. ترکیب این رنگها با یکدیگر، تضاد و کنتراست بالایی ایجاد میکند.
- ترکیب رنگهای مشابه: رنگهای مشابه، رنگهایی هستند که در چرخه رنگ نزدیک به یکدیگر قرار میگیرند. ترکیب این رنگها با یکدیگر موجب ایجاد هارمونی و هماهنگی بیشتر میشود. برای جلوگیری از خاصیت چرکمرده بودن رنگ، میبایست که پیگمنت (رنگ دانه) تیره هر رنگ را شناسایی کرده و مقدار آن را در ترکیب افزایش دهیم یا از نسخه تیرهتر پیگمنت مربوطه در ترکیب رنگ ساختمانی استفاده نماییم.
ترکیب رنگ ساختمانی نیازمند شناخت دقیق رنگهای اولیه و ثانویه است.
آموزش ساخت و ترکیب رنگ ساختمانی
امروزه برای نقاشی فضای داخلی ساختمان، ترکیبات جدید و متنوعی وجود دارد که در ادامه به شرح برخی از آنها خواهیم پرداخت.
- ترکیب رنگهای اصلی: با ترکیب رنگهای اصلی زرد، آبی، قرمز و همچنین مکملهایشان مانند رنگهای بنفش، نارنجی و سبز میتوان رنگهایی به دست میآورد که فضا و دکوراسیون خانه را بسیار زیباتر و دلنشینتر کند. ترکیب رنگ ساختمانی نیاز به تبحر و شناخت دقیق رنگهای اولیه و ثانویه دارد.
- ترکیب رنگ سبز: رنگ سبز از ترکیب آبی و زرد به دست میآید. برای دستیابی به سبز تیرهتر، میتوان از رنگ آبی تیره استفاده کرد. برای رنگ سبز روشن یا پستهای، افزودن کمی رنگ زرد به سبز تیره کفایت میکند.
- ترکیب رنگ طوسی: رنگ طوسی حاصل ترکیب سفید و مشکی است. این رنگ در علم رنگشناسی جزء رنگهای مکمل قرار میگیرند و از ترکیب مختلف آنها، طیف رنگ خاکستری حاصل میشوند.
- ترکیب رنگ ساختمانی نسکافهای: با مخلوط کردن 4 رنگ سفید، قرمز، مشکی و خردلی رنگ نسکافهای به دست میآید. با تنظیم میزان رنگها میتوانید نسکافهای روشن یا تیره به دست آورید.
- ترکیب رنگ استخوانی: استخوانی حاصل ترکیب چهار رنگ سفید، گل ماشی، مشکی و زرد است.
- ترکیب رنگ صدفی: رنگ صدفی با ترکیب پودر صدفی و روغن جلا ایجاد میشود. این رنگ در کنار رنگهای سفید و نسکافهای جلوهای زیبا دارد.
- ترکیب رنگ گردویی و بلوطی: برای ساخت رنگ بلوطی میتوان از ترکیب رنگ قرمز و سبز استفاده کرد. همچنین، ترکیب رنگ قرمز، گل ماشی، زرد و مشکی رنگ گردویی را به وجود میآورد.
- ترکیب رنگهای براق: رنگهای براق مثل طلایی، نقرهای و مسی با ترکیب پودر مربوطه و روغن جلا ساخته میشوند.
برای نقاشی فضای داخلی ساختمان، ترکیبات جدید و متنوعی وجود دارد.
معرفی مرکز ترکیب رنگ ماهان
مرکز ترکیب رنگ ماهان امکان تهیه انواع رنگهای ساختمانی را به صورت سفارشی با بهترین کیفیت امکانپذیر کرده است. این مرکز با استفاده از تکنولوژی CPS Colour سوئد و با بهرهگیری از دستگاههای پیشرفته، امکان تولید و ترکیب رنگ ساختمانی سفارشی را ممکن ساخته است. یکی از ویژگیهای برجسته مرکز ترکیب رنگ ماهان، کیفیت بالای رنگهای تولیدی است. این مرکز از مواد اولیه مرغوب استفاده میکند تا محصول نهایی از کیفیت بالایی برخوردار باشد. مشتریان با استفاده از کاتالوگهای فام رنگی، میتوانند هر رنگی را با توجه به نیازها و ترجیحات خود انتخاب کنند. علاوه بر این علاقهمندان میتوانند با بخش پشتیبانی رنگ ماهان تماس گرفته(09127197336) و از مشاوره کارشناسان در انتخاب رنگ با توجه به نیازها و سلیقه خود برخوردار گردند.